Geplaatst op

Naalden – wolnaald, poppennaald en stoffeernaald

Goed materiaal is het halve werk, dit geld niet alleen voor garen en haaknaalden maar ook voor je naalden. Het gebruik van de juiste naald kan een vervelend klusje een stuk makkelijker maken of het resultaat veel mooier.

Wolnaald

Wolnaalden

Haak of brei je dan kan je niet zonder. Zelf heb ik een setje van Prym (nr 124.119) waar 3 maten naalden in zitten. Het zijn naalden met een stompe punt, ook bekend als maasnaalden. Deze naald gebruik je om je  draden af te werken of om je werk in elkaar te naaien

Poppennaald 
De naam zeg het al deze is voor poppen en knuffels. Dit zijn lange naalden die je gemakkelijk door je hele werk kan steken. Deze is ook verkrijgbaar in een set van 3 naalden van verschillende lengtes. Ook deze kan handig zijn om onderdelen aan elkaar te naaien of om extra effecten te creëren denk aan wangen, invallende of extra heupen te maken.

Poppennaalden
Stoffeernaald
Deze is krom en ideaal om om een hoekje te naaien. Perfect bij het bekleden van dingen en on je haakwerk in een tassen-

Stoffeernaald

portemonneebeugel te naaien. Ik heb hem ook gebruikt voor het opnaaien van de stippen op de Shroom paddestoel. Ook deze is verkrijgbaar in een set met 3 maten.

Naald
De standaard naald die je gebruikt voor naaien met de hand is perfect voor het aannaaien van knopen en labels op je werk. Deze is verkrijgbaar in een assorti doos.


Veel succes met afwerken en in elkaar zetten. Hopelijk wordt dit (voor veel mensen) vervelende klusje nu een stuk leuker.

Handwerkse
Handwerk mama